ČSN EN ISO 16654   (560118) Mikrobiologie potravin a krmiv - Horizontální metoda průkazu Escherichia coli O157

  • Váha (gr):100
  • Třídící znak:560118
  • Platnost:Norma je platná
  • Vydání:02/2002
  • Účinnost:03/2002 - doposud
  • Jazyk:Norma je v češtině.
Koupit celou normu Vysvětlení k objednávce kompletní normy Objednat kompletní normu znamená objednat základní normu a všechny její dodatky (změny a opravy). Cena je součtem jednotlivých položek.
463,00 
463,00  s DPH

ČSN EN ISO 16654   (560118) Mikrobiologie potravin a krmiv - Horizontální metoda průkazu Escherichia coli O157 základní norma Kat. číslo: 64090

 Mikrobiologie potravin a krmiv - Horizontální metoda průkazu Escherichia coli O157
Dlouhý název: Mikrobiologie potravin a krmiv - Horizontální metoda průkazu Escherichia coli O157
Krátký název: základní norma
Třídící znak: 560118
Platnost: Norma je platná
Vydání: 02/2002
Účinnost: 03/2002 - doposud
Jazyk: Norma je v češtině.
211,00 
211,00  s DPH
Položky normy

ČSN EN ISO 16654   (560118) - změna A1 11.17 změna A1 11.17 Kat. číslo: 503643

Krátký název: změna A1 11.17
Platnost: Norma je platná
Vydání: neznámé
Účinnost: / - /
126,00 
126,00  s DPH

ČSN EN ISO 16654   (560118) - změna A2 09.23 změna A2 09.23 Kat. číslo: 517970

Krátký název: změna A2 09.23
Platnost: Norma je platná
Vydání: neznámé
Účinnost: / - /
126,00 
126,00  s DPH

Anotace textu normy ČSN EN ISO 16654   (560118)

Tato norma je českou verzí evropské normy EN ISO16654:2001. Evropská norma EN ISO16654:2001 má status české technické normy. Norma specifikuje horizontální metodu průkazu Escherichia coli O157. Se zohledněním omezení, která jsou diskutována v úvodu, platí tato mezinárodní norma pro výrobky určené k lidské spotřebě nebo ke krmení zvířat. Za pozornost stojí v úvodu toto VAROVÁNÍ: Escherichia coli O157 může působit závažná život ohrožující onemocnění, a to při nízké infekční dávce. Byly popsány infekce získané při práci v laboratoři. Z hlediska ochrany zdraví laboratorních pracovníků je nezbytné, aby veškeré dílčí zkoušky, z nichž tato metoda sestává, prováděli pouze zkušení pracovníci používající správnou laboratorní praxi a aby pokud možno pracovali ve vhodném bezpečnostním zařízení. Musí být dodržovány příslušné národní předpisy platné pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci s tímto organismem. Likvidaci veškerých infekčních materiálů musí být věnována patřičná péče. Kromě toho je ještě v čl.9.3.2 toto VAROVÁNÍ: Je třeba používat aseptické techniky, aby se zabránilo vnější kontaminaci a tvorbě kontaminovaných aerosolů. Celý pracovní postup je nutné provádět v bezpečnostním boxu, pokud je k dispozici. Je třeba pracovat v ochranných rukavicích. Norma obsahuje tyto kapitoly: kapitolu 1 - Předmět normy, kapitolu 2 - Normativní odkazy, kapitolu 3 - Definice, kapitolu 4 - Podstata zkoušky, kapitolu 5 - Kultivační půdy, reagencia, antiséra, kapitolu 6 - Přístroje a pomůcky, kapitolu 7 - Vzorkování, kapitolu 8 - Úprava analytického vzorku, kapitolu 9 - Postup zkoušky, kapitolu 10 - Zabezpečování jakosti, kapitolu 11 - Vyjádření výsledků a kapitolu 12 - Protokol o zkoušce. Dále norma obsahuje normativní Přílohu A a Bibliografii. Norma tedy stanovuje některé kvalitativní znaky (jakosti) významné pro hygienu výživy.

 

Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner

 

GPSR - Výrobce/Distributor:
TECHNOR print, s.r.o., K Sokolovně 439/11, Hradec Králové 503 41
IČ: 06655327, e-mail: technor@technor.cz
Bezpečnostní informace k produktu: Technické normy ČSN

Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.