ČSN EN ISO 16634-1 (461086) Potraviny - Stanovení obsahu celkového dusíku spalováním podle Dumasovy metody a výpočet obsahu hrubého proteinu - Část 1: Olejniny a krmiva
- Norma: ČSN EN ISO 16634-1 (461086)
- Název: Potraviny - Stanovení obsahu celkového dusíku spalováním podle Dumasovy metody a výpočet obsahu hrubého proteinu - Část 1: Olejniny a krmiva
- Kategorie: 4610 - Rostlinné výrobky, všeobecně
- Katalogový kód:94889
- Dostupnost:Tisk
- Třídící znak:461086
- Platnost:Norma je platná
- Vydání:03/2014
- Účinnost:04/2014 - doposud
- Jazyk:Norma je v češtině.
ČSN EN ISO 16634-1 (461086) Potraviny - Stanovení obsahu celkového dusíku spalováním podle Dumasovy metody a výpočet obsahu hrubého proteinu - Část 1: Olejniny a krmiva Norma Kat. číslo: 94889
Dlouhý název: Potraviny - Stanovení obsahu celkového dusíku spalováním podle Dumasovy metody a výpočet obsahu hrubého proteinu - Část 1: Olejniny a krmiva
Krátký název: Norma
Třídící znak: 461086
Platnost: Norma je platná
Vydání: 03/2014
Účinnost: 04/2014 - doposud
Jazyk: Norma je v češtině.
325,00 Kč
325,00 Kč s DPH Anotace textu normy ČSN EN ISO 16634-1 (461086)
Tato část ISO 16634 specifikuje metodu pro stanovení celkového obsahu dusíku a výpočet obsahu hrubého proteinu v olejninách a krmivech.
Tato metoda, stejně jako Kjeldahlova metoda, nerozlišuje mezi bílkovinným dusíkem a nebílkovinným dusíkem. Pro výpočet obsahu proteinu, se použijí různé přepočtové koeficienty (viz příloha D).
Tato metoda není použitelná pro mléko a mléčné produkty, pro které je specifikována metoda v ISO 14891.
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.