ČSN EN ISO 16634-1   (461086) Potraviny - Stanovení obsahu celkového dusíku spalováním podle Dumasovy metody a výpočet obsahu hrubého proteinu - Část 1: Olejniny a krmiva

  • Norma: ČSN EN ISO 16634-1   (461086)
  • Název: Potraviny - Stanovení obsahu celkového dusíku spalováním podle Dumasovy metody a výpočet obsahu hrubého proteinu - Část 1: Olejniny a krmiva
  • Kategorie: 4610 - Rostlinné výrobky, všeobecně
  • Katalogový kód:94889
  • Dostupnost:Tisk
  • Třídící znak:461086
  • Platnost:Norma je platná
  • Vydání:03/2014
  • Účinnost:04/2014 - doposud
  • Jazyk:Norma je v češtině.

ČSN EN ISO 16634-1   (461086) Potraviny - Stanovení obsahu celkového dusíku spalováním podle Dumasovy metody a výpočet obsahu hrubého proteinu - Část 1: Olejniny a krmiva Norma Kat. číslo: 94889

 Potraviny - Stanovení obsahu celkového dusíku spalováním podle Dumasovy metody a výpočet obsahu hrubého proteinu - Část 1: Olejniny a krmiva
Dlouhý název: Potraviny - Stanovení obsahu celkového dusíku spalováním podle Dumasovy metody a výpočet obsahu hrubého proteinu - Část 1: Olejniny a krmiva
Krátký název: Norma
Třídící znak: 461086
Platnost: Norma je platná
Vydání: 03/2014
Účinnost: 04/2014 - doposud
Jazyk: Norma je v češtině.
325,00 
325,00  s DPH

Anotace textu normy ČSN EN ISO 16634-1   (461086)

Tato část ISO 16634 specifikuje metodu pro stanovení celkového obsahu dusíku a výpočet obsahu hrubého proteinu v olejninách a krmivech.

Tato metoda, stejně jako Kjeldahlova metoda, nerozlišuje mezi bílkovinným dusíkem a nebílkovinným dusíkem. Pro výpočet obsahu proteinu, se použijí různé přepočtové koeficienty (viz příloha D).

Tato metoda není použitelná pro mléko a mléčné produkty, pro které je specifikována metoda v ISO 14891.

 

Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner

Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.