ČSN EN ISO 16212   (681552) Kosmetika - Mikrobiologie - Stanovení počtu kvasinek a plísní

  • Norma: ČSN EN ISO 16212   (681552)
  • Název: Kosmetika - Mikrobiologie - Stanovení počtu kvasinek a plísní
  • Kategorie: 6815 - Kosmetika, vonné kompozice
  • Katalogový kód:503965
  • Dostupnost:Tisk
  • Třídící znak:681552
  • Platnost:Norma je platná
  • Vydání:03/2018
  • Účinnost:04/2018 - doposud
  • Jazyk:Část nebo celá norma je v angličtině.
Koupit celou normu Vysvětlení k objednávce kompletní normy Objednat kompletní normu znamená objednat základní normu a všechny její dodatky (změny a opravy). Cena je součtem jednotlivých položek.
523,00 
523,00  s DPH

ČSN EN ISO 16212   (681552) Kosmetika - Mikrobiologie - Stanovení počtu kvasinek a plísní základní norma Kat. číslo: 503965

 Kosmetika - Mikrobiologie - Stanovení počtu kvasinek a plísní
Dlouhý název: Kosmetika - Mikrobiologie - Stanovení počtu kvasinek a plísní
Krátký název: základní norma
Třídící znak: 681552
Platnost: Norma je platná
Vydání: 03/2018
Účinnost: 04/2018 - doposud
Jazyk: Část nebo celá norma je v angličtině.
325,00 
325,00  s DPH
Položky normy

ČSN EN ISO 16212   (681552) - změna A1-Angl. 03.23 změna A1-Angl. 03.23 Kat. číslo: 516364

Krátký název: změna A1-Angl. 03.23
Platnost: Norma je platná
Vydání: neznámé
Účinnost: / - /
198,00 
198,00  s DPH

Anotace textu normy ČSN EN ISO 16212   (681552)

This document gives general guidelines for enumeration of yeast and mould present in cosmetics by counting the colonies on selective agar medium after aerobic incubation.

In order to ensure product quality and safety for consumers, it is advisable to perform an appropriate microbiological risk analysis to determine the types of cosmetic products to which this document is applicable. Products considered to present a low microbiological risk (see ISO 29621) include those with low water activity or extreme pH values, hydro-alcoholic products, etc.

Because of the large variety of cosmetic products within this field of application, this method might not be suited to some products in every detail (e.g. certain water-immiscible products). Other methods (e.g. automated) can be substituted for the tests presented here provided that their equivalence has been demonstrated or the method has been otherwise shown to be suitable.

Yeast enumerated can be identified using suitable identification tests, for example, tests described in the standards listed in the Bibliography. Mould enumerated can be identified by other appropriate methods, if necessary.

 

Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner

Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.