ČSN EN ISO 16140-2   (560078) Mikrobiologie potravinového řetězce - Validace metody - Část 2: Protokol pro validaci alternativních (vlastních - autorských) metod ve srovnání s referenční metodou

  • Norma: ČSN EN ISO 16140-2   (560078)
  • Název: Mikrobiologie potravinového řetězce - Validace metody - Část 2: Protokol pro validaci alternativních (vlastních - autorských) metod ve srovnání s referenční metodou
  • Kategorie: 5600 - Metody zkoušení a společná ustanovení
  • Katalogový kód:501159
  • Dostupnost:Tisk
  • Váha (gr):100
  • Třídící znak:560078
  • Platnost:Norma je platná
  • Vydání:02/2017
  • Účinnost:03/2017 - doposud
  • Jazyk:Část nebo celá norma je v angličtině.
Koupit celou normu Vysvětlení k objednávce kompletní normy Objednat kompletní normu znamená objednat základní normu a všechny její dodatky (změny a opravy). Cena je součtem jednotlivých položek.
1 012,00 
1 012,00  s DPH

ČSN EN ISO 16140-2   (560078) Mikrobiologie potravinového řetězce - Validace metody - Část 2: Protokol pro validaci alternativních (vlastních - autorských) metod ve srovnání s referenční metodou základní norma Kat. číslo: 501159

 Mikrobiologie potravinového řetězce - Validace metody - Část 2: Protokol pro validaci alternativních (vlastních - autorských) metod ve srovnání s referenční metodou
Dlouhý název: Mikrobiologie potravinového řetězce - Validace metody - Část 2: Protokol pro validaci alternativních (vlastních - autorských) metod ve srovnání s referenční metodou
Krátký název: základní norma
Třídící znak: 560078
Platnost: Norma je platná
Vydání: 02/2017
Účinnost: 03/2017 - doposud
Jazyk: Část nebo celá norma je v angličtině.
687,00 
687,00  s DPH
Položky normy

ČSN EN ISO 16140-2   (560078) - změna A1-Angl. 02.25 změna A1-Angl. 02.25 Kat. číslo: 520484

Krátký název: změna A1-Angl. 02.25
Platnost: Norma je platná
Vydání: neznámé
Účinnost: / - /
325,00 
325,00  s DPH

Anotace textu normy ČSN EN ISO 16140-2   (560078)

This part of ISO 16140 specifies the general principle and the technical protocol for the validation of alternative, mostly proprietary, methods for microbiology in the food chain. Validation studies according to this part of ISO 16140 are intended to be performed by organizations involved in method validation.

This part of ISO 16140 is applicable to the validation of methods for the analysis (detection or quantification) of microorganisms in

- products intended for human consumption,

- products intended for animal feeding,

- environmental samples in the area of food and feed production, handling, and

- samples from the primary production stage.

This part of ISO 16140 is in particular applicable to bacteria and fungi. Some clauses of this part of ISO 16140 could be applicable to other (micro) organisms or their metabolites on a case-by-case-basis. In the future, guidance for other organisms (e.g. viruses and parasites) will be included in either this part or a separate part of ISO 16140.

 

Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner

 

GPSR - Výrobce/Distributor:
TECHNOR print, s.r.o., K Sokolovně 439/11, Hradec Králové 503 41
IČ: 06655327, e-mail: technor@technor.cz
Bezpečnostní informace k produktu: Technické normy ČSN

Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.