ČSN EN ISO 1211   (570534) Mléko - Stanovení obsahu tuku - Vážková metoda (Referenční metoda)

  • Norma: ČSN EN ISO 1211   (570534)
  • Název: Mléko - Stanovení obsahu tuku - Vážková metoda (Referenční metoda)
  • Kategorie: 5705 - Mléko
  • Katalogový kód:21583
  • Dostupnost:Tisk
  • Třídící znak:570534
  • Platnost:Norma není platná
  • Vydání:03/1997
  • Účinnost:04/1997 - 05/2002
  • Jazyk:Norma je v češtině.
Norma byla nahrazena těmito normami: ČSN EN ISO 1211   (570534)

Anotace textu normy ČSN EN ISO 1211   (570534)

Tato norma specifikuje referenční metodu pro stanovení obsahu tuku v syrovém i mlékárensky ošetřeném mléku, částečně odtučněném mléku a odtučněném mléku, u nichž nedošlo k patrnému oddělení nebo štěpení tuku (viz Poznámka k 8.1).

POZNÁMKA - V případě, že se u odtučněného mléka požaduje větší přesnost stanovení, např. při zjišťování operační účinnosti smetanových odstředivek, je třeba použít speciální metody pro odtučněné výrobky specifikované v ISO 7208*) Odtučněné mléko, syrovátka a podmáslí - Stanovení obsahu tuku - Vážková metoda (Referenční metoda).


*) ISO 7208 Skimmed milk, whey and buttermik - Determination of fat content - Gravimetric method (Reference method).

 

Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner

Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.