ČSN EN ISO 1211 (570534) Mléko - Stanovení obsahu tuku - Vážková metoda (Referenční metoda)
- Norma: ČSN EN ISO 1211 (570534)
- Název: Mléko - Stanovení obsahu tuku - Vážková metoda (Referenční metoda)
- Kategorie: 5705 - Mléko
- Katalogový kód:21583
- Dostupnost:Tisk
- Třídící znak:570534
- Platnost:Norma není platná
- Vydání:03/1997
- Účinnost:04/1997 - 05/2002
- Jazyk:Norma je v češtině.
Anotace textu normy ČSN EN ISO 1211 (570534)
Tato norma specifikuje referenční metodu pro stanovení obsahu tuku v syrovém i mlékárensky ošetřeném mléku, částečně odtučněném mléku a odtučněném mléku, u nichž nedošlo k patrnému oddělení nebo štěpení tuku (viz Poznámka k 8.1).
POZNÁMKA - V případě, že se u odtučněného mléka požaduje větší přesnost stanovení, např. při zjišťování operační účinnosti smetanových odstředivek, je třeba použít speciální metody pro odtučněné výrobky specifikované v ISO 7208*) Odtučněné mléko, syrovátka a podmáslí - Stanovení obsahu tuku - Vážková metoda (Referenční metoda).
*) ISO 7208 Skimmed milk, whey and buttermik - Determination of fat content - Gravimetric method (Reference method).
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.