ČSN EN ISO 11085   (461087) Obiloviny, výrobky z obilovin a krmiva - Stanovení obsahu hrubého a celkového tuku extrakční metodou podle Randalla

  • Norma: ČSN EN ISO 11085   (461087)
  • Název: Obiloviny, výrobky z obilovin a krmiva - Stanovení obsahu hrubého a celkového tuku extrakční metodou podle Randalla
  • Kategorie: 4610 - Rostlinné výrobky, všeobecně
  • Katalogový kód:87418
  • Dostupnost:Tisk
  • Třídící znak:461087
  • Platnost:Norma není platná
  • Vydání:01/2011
  • Účinnost:02/2011 - 03/2016
  • Jazyk:Norma je v češtině.
Norma byla nahrazena těmito normami: ČSN EN ISO 11085   (461087)

Anotace textu normy ČSN EN ISO 11085   (461087)

Tato mezinárodní norma specifikuje postup stanovení tuku v obilovinách, výrobcích z obilovin a v krmivech. Princip metody je založen na extrakci tuku za použití petroletheru jako rozpouštědla a Randalovy modifikace Soxhletoxy metody. V závislosti na typu vzorku je možné použít metodu přímé extrakce nebo metodu extrakce po předchozí kyselé hydrolýze.

 

Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner

Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.