ČSN EN ISO 11085 (461087) Obiloviny, výrobky z obilovin a krmiva - Stanovení obsahu hrubého a celkového tuku extrakční metodou podle Randalla
- Norma: ČSN EN ISO 11085 (461087)
- Název: Obiloviny, výrobky z obilovin a krmiva - Stanovení obsahu hrubého a celkového tuku extrakční metodou podle Randalla
- Kategorie: 4610 - Rostlinné výrobky, všeobecně
- Katalogový kód:87418
- Dostupnost:Tisk
- Třídící znak:461087
- Platnost:Norma není platná
- Vydání:01/2011
- Účinnost:02/2011 - 03/2016
- Jazyk:Norma je v češtině.
Norma byla nahrazena těmito normami:
ČSN EN ISO 11085 (461087)
Anotace textu normy ČSN EN ISO 11085 (461087)
Tato mezinárodní norma specifikuje postup stanovení tuku v obilovinách, výrobcích z obilovin a v krmivech. Princip metody je založen na extrakci tuku za použití petroletheru jako rozpouštědla a Randalovy modifikace Soxhletoxy metody. V závislosti na typu vzorku je možné použít metodu přímé extrakce nebo metodu extrakce po předchozí kyselé hydrolýze.
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.