ČSN EN 14130 (560062) Potraviny - Stanovení vitamínu C metodou HPLC
- Norma: ČSN EN 14130 (560062)
- Název: Potraviny - Stanovení vitamínu C metodou HPLC
- Kategorie: 5600 - Metody zkoušení a společná ustanovení
- Katalogový kód:69358
- Dostupnost:Tisk
- Váha (gr):100
- Třídící znak:560062
- Platnost:Norma není platná - byla zrušena bez náhrady
- Vydání:01/2004
- Účinnost:02/2004 - 02/2016
- Jazyk:Norma je v češtině.
Anotace textu normy ČSN EN 14130 (560062)
Tato norma specifikuje metodiku pro stanovení vitamínu C v potravinách. Vitamín C je definován jako součet kyseliny L(+) askorbové a kyseliny dehydro L(+) askorbové. Kyselina dehydro L(+) askorbová ve vzorku je nejprve redukována na kyselinu L(+) askorbovou.Celkový obsah vitamínu C jako kyselina L(+) askorbová je pak stanoven metodou HPLC s UV detekcí při 265 nm.
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
GPSR - Výrobce/Distributor:
TECHNOR print, s.r.o., K Sokolovně 439/11, Hradec Králové 503 41
IČ: 06655327, e-mail: technor@technor.cz
Bezpečnostní informace k produktu: Technické normy ČSN
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.