ČSN EN 13191-1 (560019) Potraviny s nízkým obsahem tuku - Stanovení reziduí bromidů - Část 1: Stanovení celkového obsahu bromidů jako anorganických bromidů
- Norma: ČSN EN 13191-1 (560019)
- Název: Potraviny s nízkým obsahem tuku - Stanovení reziduí bromidů - Část 1: Stanovení celkového obsahu bromidů jako anorganických bromidů
- Kategorie: 5600 - Metody zkoušení a společná ustanovení
- Katalogový kód:63322
- Dostupnost:Tisk
- Váha (gr):100
- Třídící znak:560019
- Platnost:Norma je platná
- Vydání:12/2001
- Účinnost:01/2002 - doposud
- Jazyk:Norma je v češtině.
ČSN EN 13191-1 (560019) Potraviny s nízkým obsahem tuku - Stanovení reziduí bromidů - Část 1: Stanovení celkového obsahu bromidů jako anorganických bromidů Norma Kat. číslo: 63322

Anotace textu normy ČSN EN 13191-1 (560019)
Tato norma specifikuje plynově-chromatografickou (GC) metodu pro stanovení residuí bromidů (včetně přítomnosti residuí organického bromu) jako anorganických bromidů v potravinách s nízkým obsahem tuku. Metoda je použitelná pro řepu, mrkev, cikorku, čekanku, obilniny, hlávkový salát, brambory, špenát, jahody a rajčata. Zkouška spočívá v mineralizaci vodně-ethanolického extraktu zkušebního vzorku v přítomnosti hydroxidu sodného, získaný popel je pak rozpuštěn v kyselině sírové a působením ethylenoxidu v diisopropyletheru je převeden na 2-bromethanol, který se stanoví metodou plynové chromatografie ve spojení s detektorem elektronového záchytu. Metoda byla řádně validována mezilaboratorními testy na hlávkovém salátu pěstovaném na půdě ošetřené bromidy, jsou uvedeny meze opakovatelnosti a reprodukovatelnosti na dvou koncentračních hladinách.
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
GPSR - Výrobce/Distributor:
TECHNOR print, s.r.o., K Sokolovně 439/11, Hradec Králové 503 41
IČ: 06655327, e-mail: technor@technor.cz
Bezpečnostní informace k produktu: Technické normy ČSN
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.