ČSN EN 12138 (560429) Ovocné a zeleninové šťávy - Enzymatické stanovení obsahu kyseliny D-jablečné - NAD spektrofotometrická metoda
- Norma: ČSN EN 12138 (560429)
- Název: Ovocné a zeleninové šťávy - Enzymatické stanovení obsahu kyseliny D-jablečné - NAD spektrofotometrická metoda
- Kategorie: 5604 - Metody zkoušení ovocných a zeleninových výrobků
- Katalogový kód:53837
- Dostupnost:Tisk
- Váha (gr):100
- Třídící znak:560429
- Platnost:Norma je platná
- Vydání:10/1998
- Účinnost:11/1998 - doposud
- Jazyk:Norma je v češtině.
ČSN EN 12138 (560429) Ovocné a zeleninové šťávy - Enzymatické stanovení obsahu kyseliny D-jablečné - NAD spektrofotometrická metoda Norma Kat. číslo: 53837

Anotace textu normy ČSN EN 12138 (560429)
Tato norma je českou verzí evropské normy EN 12138:1997. Evropská norma EN 12138:1997 má status české technické normy. Norma specifikuje enzymatickou metodu stanovení obsahu kyseliny D-jablečné v ovocných a zeleninových šťávách a podobných výrobcích. Norma obsahuje kapitolu 1 - Předmět normy, kapitolu 2 - Normativní odkazy, kapitolu 3 - Symboly a zkratky, kapitolu 4 - Podstata zkoušky, kapitolu 5 - Chemikálie, kapitolu 6 - Zařízení, kapitolu 7 - Postup, kapitolu 8 - Výpočet, kapitolu 9 - Shodnost a kapitolu 10 - Protokol o zkoušce. Dále norma obsahuje informativní Přílohu A s bibliografií a informativní Přílohu B, s informací o způsobu vyhodnocení ´creep´ reakcí a informativní Přílohu C, zabývající se statistickými výsledky mezilaboratorní zkoušky. Princip metody a postup při provádění normalizovaných zkoušek je podrobně popsán. Norma tedy stanovuje metody zjišťování (ověřování) některých kvalitativních znaků (jakosti) významných pro hygienu výživy. ČSN EN 12138 (56 0429) byla vydána v říjnu 1998.
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
GPSR - Výrobce/Distributor:
TECHNOR print, s.r.o., K Sokolovně 439/11, Hradec Králové 503 41
IČ: 06655327, e-mail: technor@technor.cz
Bezpečnostní informace k produktu: Technické normy ČSN
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.