ČSN EN 12014-1   (560021) Potraviny - Stanovení obsahu dusičnanů a/nebo dusitanů - Část 1: Všeobecné požadavky

  • Váha (gr):100
  • Třídící znak:560021
  • Platnost:Norma je platná
  • Vydání:08/1998
  • Účinnost:09/1998 - doposud
  • Jazyk:Norma je v češtině.
Koupit celou normu Vysvětlení k objednávce kompletní normy Objednat kompletní normu znamená objednat základní normu a všechny její dodatky (změny a opravy). Cena je součtem jednotlivých položek.
198,00 
198,00  s DPH

ČSN EN 12014-1   (560021) Potraviny - Stanovení obsahu dusičnanů a/nebo dusitanů - Část 1: Všeobecné požadavky základní norma Kat. číslo: 52838

 Potraviny - Stanovení obsahu dusičnanů a/nebo dusitanů - Část 1: Všeobecné požadavky
Dlouhý název: Potraviny - Stanovení obsahu dusičnanů a/nebo dusitanů - Část 1: Všeobecné požadavky
Krátký název: základní norma
Třídící znak: 560021
Platnost: Norma je platná
Vydání: 08/1998
Účinnost: 09/1998 - doposud
Jazyk: Norma je v češtině.
126,00 
126,00  s DPH
Položky normy

ČSN EN 12014-1   (560021) - změna A1 09.00 změna A1 09.00 Kat. číslo: 59663

Krátký název: změna A1 09.00
Platnost: Norma je platná
Vydání: neznámé
Účinnost: / - /
72,00 
72,00  s DPH

Anotace textu normy ČSN EN 12014-1   (560021)

Tato norma je českou verzí evropské normy EN 12014-1:1997. Evropská norma EN 12014-1:1997 má status české technické normy. (ČSN) EN 12014 se skládá z následujících částí: Část 1: Všeobecné požadavky, Část 2: Metoda HPLC/IC pro stanovení obsahu dusičnanů v zelenině a zeleninových výrobcích, Část 3: Spektrofotometrické stanovení obsahu dusičnanů a dusitanů v masných výrobcích po enzymatické redukci dusičnanů na dusitany, Část 4: Metoda IC pro stanovení obsahu dusičnanů v masných výrobcích, Část 5: Enzymatické stanovení obsahu dusičnanů v kojenecké a dětské výživě se zeleninou, Část 6: neobsazena, Část 7: Metoda CF (Continuous flow) pro stanovení obsahu dusičnanů v zelenině a zeleninových výrobcích po redukci kadmiem. Tato první část (ČSN) EN 12014 shrnuje principy a popisuje všeobecné požadavky na použitelnost následných částí (ČSN) EN 12014. Norma tedy stanovuje principy metod zjišťování (ověřování) některých kvalitativních znaků (jakosti) významných pro hygienu výživy. ČSN ISO 12014-1 (56 0021) byla vydána v srpnu 1998.

´Změnou A1)-9/2000´, vydanou v září 2000, se s účinností od 1.10. 2000 provádí v normě řada změn, především souvisících se stanovení obsahu dusičnanů a/nebo dusitanů.

 

Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner

 

GPSR - Výrobce/Distributor:
TECHNOR print, s.r.o., K Sokolovně 439/11, Hradec Králové 503 41
IČ: 06655327, e-mail: technor@technor.cz
Bezpečnostní informace k produktu: Technické normy ČSN

Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.