ČSN 58 0703-3 (580703) Metody zkoušení dehydratovaných výrobků a ochucovadel - Část 3: Senzorické zkoušení
- Norma: ČSN 58 0703-3 (580703)
- Název: Metody zkoušení dehydratovaných výrobků a ochucovadel - Část 3: Senzorické zkoušení
- Kategorie: 5807 - Polévkové přípravky a dehydrované pokrmy
- Katalogový kód:54302
- Dostupnost:Tisk
- Váha (gr):100
- Třídící znak:580703
- Platnost:Norma je platná
- Vydání:03/1999
- Účinnost:04/1999 - doposud
- Jazyk:Norma je v češtině.
ČSN 58 0703-3 (580703) Metody zkoušení dehydratovaných výrobků a ochucovadel - Část 3: Senzorické zkoušení Norma Kat. číslo: 54302

Anotace textu normy ČSN 58 0703-3 (580703)
Tato třetí část normy stanoví popis senzorického pracoviště a způsob senzorického zkoušení dehydratovaných výrobků a ochucovadel. Dehydratované výrobky se dělí do těchto skupin: - dehydratované polévky, - dehydratované omáčky, - instantní polévky, - bujony, - hotové pokrmy, - dresinky, - ochucovadla. Senzorické vlastnosti výrobku, barva, vzhled, vůně a chuť se posuzují podle požadavků uvedených v příslušných technických normách. Všeobecná ustanovení platná pro tuto část normy jsou obsažena v ČSN 58 0703-1. Norma také (nepřímo) stanovuje některé kvalitativní znaky (jakosti) významné pro hygienu výživy, protože obsahuje požadavky na provádění metod jejich zjišťování (ověřování). ČSN 58 0703-3 byla vydána v březnu 1999. Tato část spolu s částmi 1 až 2 a 4 až 12 nahrazuje ČSN 58 0703 z 21.8.1963 v celém rozsahu.
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.