ČSN 58 0170-2 (580170) Metódy skúšania majonéz. Senzorické skúšanie
- Norma: ČSN 58 0170-2 (580170)
- Název: Metódy skúšania majonéz. Senzorické skúšanie
- Kategorie: 5801 - Metody zkoušení
- Katalogový kód:4605
- Dostupnost:Tisk
- Váha (gr):100
- Třídící znak:580170
- Platnost:Norma je platná
- Vydání:neznámé
- Účinnost:04/1981 - doposud
- Jazyk:Norma je v češtině (vydaná před r.1993 může být ve slovenštině).
ČSN 58 0170-2 (580170) Metódy skúšania majonéz. Senzorické skúšanie Norma Kat. číslo: 4605

Anotace textu normy ČSN 58 0170-2 (580170)
Část 2 normy platí pro senzorické zkoušení majonéz, majonézových omáček, krémů a pomazánek. Všeobecná ustanovení jsou uvedena v ČSN 58 0170 část 1. V části 2 této normy jsou obsažena všeobecná ustanovení (kapitola I), požadavky na vizuální zkoušení (kapitola II), na olfaktickou a degustační zkoušku (kapitola III a IV). Postupy tohoto smyslového zkoušení jsou podrobně popsány, včetně podmínek, za nichž se provádějí (osvětlení místnosti, teplota apod.) Nejsou normalizována kritéria (smyslového) hodnocení, jimž má majonéza vyhovovat. Norma také (nepřímo) stanovuje některé kvalitativní znaky (jakosti) významné pro hygienu výživy, protože obsahuje požadavky na provádění metod jejich zjišťování (ověřování). ČSN 58 0170 část 2 byla schválena 24.12.1981 a nabyla účinnosti od 1.4.1983. Nahradila čl. 11 ČSN 58 0170 z 16.11.1963.
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
GPSR - Výrobce/Distributor:
TECHNOR print, s.r.o., K Sokolovně 439/11, Hradec Králové 503 41
IČ: 06655327, e-mail: technor@technor.cz
Bezpečnostní informace k produktu: Technické normy ČSN
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.