ČSN 58 0169 (580169) Vzorkovanie majonéz
- Norma: ČSN 58 0169 (580169)
- Název: Vzorkovanie majonéz
- Kategorie: 5801 - Metody zkoušení
- Katalogový kód:4604
- Dostupnost:Tisk
- Váha (gr):100
- Třídící znak:580169
- Platnost:Norma není platná - byla zrušena bez náhrady
- Vydání:neznámé
- Účinnost:03/1980 - 08/2015
- Jazyk:Norma je v češtině (vydaná před r.1993 může být ve slovenštině).
Anotace textu normy ČSN 58 0169 (580169)
Norma platí pro vzorkování základních a ochucených majonéz, majonézových omáček, krémů a pomazánek. Předepisuje způsob odběru vzorků pro senzorické, fyzikální, chemické a mikrobiologické zkoušení. U vzorků na mikrobiologické vyšetření je předepsána teplota + 8°C a doba dodání do laboratoře max. 8 hodin. Dále je předepsáno, že pomůcky pro tento odběr musí být sterilní a rovněž je předepsán způsob sterilizace. (Přesněji viz čl. 26). Norma také (nepřímo) stanovuje některé kvalitativní znaky (jakosti) významné pro hygienu výživy, protože obsahuje metody jejich zjišťování (ověřování). ČSN 58 0169 byla schválena 28.5.1979 a nabyla účinnosti od 1.3.1980. Nahradila čl. 4 až 10 ČSN 58 0170 z 16.11.1963.
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
GPSR - Výrobce/Distributor:
TECHNOR print, s.r.o., K Sokolovně 439/11, Hradec Králové 503 41
IČ: 06655327, e-mail: technor@technor.cz
Bezpečnostní informace k produktu: Technické normy ČSN
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.