ČSN 56 9604 (569604) Pravidla správné hygienické a výrobní praxe - Sterilovaná zelenina a ovoce
- Norma: ČSN 56 9604 (569604)
- Název: Pravidla správné hygienické a výrobní praxe - Sterilovaná zelenina a ovoce
- Kategorie: 5696 - Pravidla správné hygienické a výrobní praxe
- Katalogový kód:75474
- Dostupnost:Tisk
- Váha (gr):100
- Třídící znak:569604
- Platnost:Norma je platná
- Vydání:04/2006
- Účinnost:05/2006 - doposud
- Jazyk:Norma je v češtině.
ČSN 56 9604 (569604) Pravidla správné hygienické a výrobní praxe - Sterilovaná zelenina a ovoce Norma Kat. číslo: 75474
![Pravidla správné hygienické a výrobní praxe - Sterilovaná zelenina a ovoce](/img/product/medium/zastupny-obrazek.jpg)
Anotace textu normy ČSN 56 9604 (569604)
Uvedená technická norma obsahuje pravidla a doporučení pro zavedení a dodržování správné hygienické a výrobní praxe při výrobě sterilované zeleniny a ovoce balených výrobků v hermeticky uzavřených obalech. Norma obsahuje základní požadavky pro výrobu a sklizeň konzervárenských surovin. Uvádí obecné požadavky na dodržování hygienických a výrobních zásad při produkci sterilovaných zeleninových a ovocných výrobků. Jsou v ní uvedeny zásady osobní hygieny pracovníků včetně jejich školení při této výrobě. Norma uvádí doporučené technologické postupy při výrobě sterilovaných zeleninových a ovocných výrobků, včetně požadavků na obaly a jejich skladování a distribuci. V normě jsou také obsaženy doporučené výrobní postupy různých typů sterilačních zařízení pro sterilaci zeleniny a ovoce a doporučené odkazy na kritické body v rámci pracovního procesu, které by měly mít zapracovány jednotliví zpracovatelé sterilovaných a zeleninových a ovocných výrobků v systému HACCP.
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.