ČSN 56 9604   (569604) Pravidla správné hygienické a výrobní praxe - Sterilovaná zelenina a ovoce

  • Váha (gr):100
  • Třídící znak:569604
  • Platnost:Norma je platná
  • Vydání:04/2006
  • Účinnost:05/2006 - doposud
  • Jazyk:Norma je v češtině.

ČSN 56 9604   (569604) Pravidla správné hygienické a výrobní praxe - Sterilovaná zelenina a ovoce Norma Kat. číslo: 75474

 Pravidla správné hygienické a výrobní praxe - Sterilovaná zelenina a ovoce
Dlouhý název: Pravidla správné hygienické a výrobní praxe - Sterilovaná zelenina a ovoce
Krátký název: Norma
Třídící znak: 569604
Platnost: Norma je platná
Vydání: 04/2006
Účinnost: 05/2006 - doposud
Jazyk: Norma je v češtině.
315,00 
315,00  s DPH

Anotace textu normy ČSN 56 9604   (569604)

Uvedená technická norma obsahuje pravidla a doporučení pro zavedení a dodržování správné hygienické a výrobní praxe při výrobě sterilované zeleniny a ovoce balených výrobků v hermeticky uzavřených obalech. Norma obsahuje základní požadavky pro výrobu a sklizeň konzervárenských surovin. Uvádí obecné požadavky na dodržování hygienických a výrobních zásad při produkci sterilovaných zeleninových a ovocných výrobků. Jsou v ní uvedeny zásady osobní hygieny pracovníků včetně jejich školení při této výrobě. Norma uvádí doporučené technologické postupy při výrobě sterilovaných zeleninových a ovocných výrobků, včetně požadavků na obaly a jejich skladování a distribuci. V normě jsou také obsaženy doporučené výrobní postupy různých typů sterilačních zařízení pro sterilaci zeleniny a ovoce a doporučené odkazy na kritické body v rámci pracovního procesu, které by měly mít zapracovány jednotliví zpracovatelé sterilovaných a zeleninových a ovocných výrobků v systému HACCP.


 

Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner

Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.