ČSN 56 0246-23   (560246) Metody zkoušení konzervárenských polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny. Stanovení kyseliny benzoové

  • Norma: ČSN 56 0246-23   (560246)
  • Název: Metody zkoušení konzervárenských polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny. Stanovení kyseliny benzoové
  • Kategorie: 5602 - Metody zkoušení a společná ustanovení
  • Katalogový kód:29487
  • Dostupnost:Tisk
  • Váha (gr):100
  • Třídící znak:560246
  • Platnost:Norma není platná - byla zrušena bez náhrady
  • Vydání:neznámé
  • Účinnost:01/1987 - 07/2015
  • Jazyk:Norma je v češtině (vydaná před r.1993 může být ve slovenštině).

Anotace textu normy ČSN 56 0246-23   (560246)

Touto třiadvacátou částí normy se zavádí ST SEV 4879-84 Výrobky z ovoce a zeleniny. Metoda stanovení obsahu kyseliny benzoové, jako ČSN, jíž se pro potřeby ČSSR (ČSFR) popř. ČR norma RVHP nedoplňovala. Podstata normalizované metody a postup při provádění normalizované zkoušky je (podrobně) popsán. Norma tedy stanovuje postupy pro provádění některých zkoušek (metod) zjišťování a/nebo ověřování znaků jakosti, důležitých z hlediska hygieny výživy. ČSN 56 0246-23 byla schválena 13.12.1985 a nabyla účinnosti od 1.1.1987. Nahradila čl. 70 až 72 ČSN 56 0246 z 30.9.1964.

 

Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner

 

GPSR - Výrobce/Distributor:
TECHNOR print, s.r.o., K Sokolovně 439/11, Hradec Králové 503 41
IČ: 06655327, e-mail: technor@technor.cz
Bezpečnostní informace k produktu: Technické normy ČSN

Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.