ČSN 56 0246-2 (560246) Metody zkoušení konzervárenských polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny. Odsíření pulpy při přípravě k senzorickému hodnocení
- Norma: ČSN 56 0246-2 (560246)
- Název: Metody zkoušení konzervárenských polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny. Odsíření pulpy při přípravě k senzorickému hodnocení
- Kategorie: 5602 - Metody zkoušení a společná ustanovení
- Katalogový kód:29472
- Dostupnost:Tisk
- Váha (gr):100
- Třídící znak:560246
- Platnost:Norma není platná - byla zrušena bez náhrady
- Vydání:neznámé
- Účinnost:07/1986 - 07/2015
- Jazyk:Norma je v češtině (vydaná před r.1993 může být ve slovenštině).
Anotace textu normy ČSN 56 0246-2 (560246)
Touto druhou částí normy se zavádí ST SEV 4263-83 Ovocná pulpa konzervovaná. Odsíření vzorků při přípravě k senzorickému hodnocení, jako ČSN, jíž se pro potřeby ČSSR (ČSFR) popř. ČR norma RVHP nedoplňovala. Norma RVHP platí pro ovocnou pulpu konzervovanou oxidem siřičitým a určuje metodu jeho odstranění (odsíření) při přípravě vzorků k posouzení chuti, vůně a barvy. Pracovní postup normalizované metody je (podrobně) popsán. Norma tedy stanovuje postupy pro přípravu k provádění některých zkoušek (metod) zjišťování a/nebo ověřování znaků jakosti, důležitých z hlediska hygieny výživy. ČSN 56 0246-2 byla schválena 8.5.1985 a nabyla účinnosti od 1.7.1986. Nahradila čl. 20 ČSN 56 0246 z 30.9.1964.
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
GPSR - Výrobce/Distributor:
TECHNOR print, s.r.o., K Sokolovně 439/11, Hradec Králové 503 41
IČ: 06655327, e-mail: technor@technor.cz
Bezpečnostní informace k produktu: Technické normy ČSN
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.