ČSN 56 0186-7   (560186) Metody zkoušení piva. Stanovení pH

  • Třídící znak:560186
  • Platnost:Norma je platná
  • Vydání:neznámé
  • Účinnost:07/1987 - doposud
  • Jazyk:Norma je v češtině (vydaná před r.1993 může být ve slovenštině).

ČSN 56 0186-7   (560186) Metody zkoušení piva. Stanovení pH Norma Kat. číslo: 29437

 Metody zkoušení piva. Stanovení pH
Dlouhý název: Metody zkoušení piva. Stanovení pH
Krátký název: Norma
Třídící znak: 560186
Platnost: Norma je platná
Vydání: neznámé
Účinnost: 07/1987 - doposud
Jazyk: Norma je v češtině (vydaná před r.1993 může být ve slovenštině).
72,00 
72,00  s DPH

Anotace textu normy ČSN 56 0186-7   (560186)

ČSN 56 0186 sestává z následujících částí: Část 2: Senzorické zkoušení, Část 3: Stanovení pěnivosti, Část 4: Stanovení zákalu, Část 5: Stanovení alkoholu, Část 6: Stanovení skutečného extraktu a výpočet konvenčního extraktu původní mladiny, Část 7: Stanovení pH, Část 8: Stanovení barvy fotometricky, Část 9: Stanovení stupně dosažitelného prokvašení, Část 10: Stanovení hořkosti, Část 11: Stanovení cukrů, Část 12: Stanovení bílkovin, Část 13: Výpočet využitelné energie, Část 14: Stanovení objemu ve spotřebitelském obalu a Část 15: Stanovení diacetylu a ostatních vicinálních diketonů. Tato norma je překladem ST SEV 5346-85 Pivo. Metoda stanovení pH. Metoda je založena na měření pH piva pomocí pH-metru se skleněnou elektrodou. Podstata metody a postup při provádění normalizované zkoušky je (podrobně) popsán. Norma tedy stanovuje postupy pro provádění některých zkoušek (metod) zjišťování a/nebo ověřování znaků jakosti, důležitých z hlediska hygieny výživy. ČSN 56 0186-7 byla schválena 8.12.1986 a nabyla účinnosti od 1.7.1987. Nahradila čl. 30 ČSN 56 0186 z 10.5.1967.

 

Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner

Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.