ČSN 56 0186-10 (560186) Metody zkoušení piva - Část 10: Stanovení hořkosti
- Norma: ČSN 56 0186-10 (560186)
- Název: Metody zkoušení piva - Část 10: Stanovení hořkosti
- Kategorie: 5601 - Metody zkoušení a společná ustanovení
- Katalogový kód:89718
- Dostupnost:Tisk
- Třídící znak:560186
- Platnost:Norma je platná
- Vydání:12/2011
- Účinnost:01/2012 - doposud
- Jazyk:Norma je v češtině.
ČSN 56 0186-10 (560186) Metody zkoušení piva - Část 10: Stanovení hořkosti Norma Kat. číslo: 89718
Dlouhý název: Metody zkoušení piva - Část 10: Stanovení hořkosti
Krátký název: Norma
Třídící znak: 560186
Platnost: Norma je platná
Vydání: 12/2011
Účinnost: 01/2012 - doposud
Jazyk: Norma je v češtině.
126,00 Kč
126,00 Kč s DPH Anotace textu normy ČSN 56 0186-10 (560186)
Metoda určuje postup stanovení hořkých látek v pivu, které představují v podstatě iso-alfa-hořké kyseliny. Lze ji použít pro všechny druhy čirého filtrovaného piva. Zakalené pivo musí být vyčeřeno odstředěním. Výsledky platí pouze pro pivo, které neobsahuje n-heptyl-4-hydroxybenzoát, sacharin, kyselinu salicylovou, kyselinu sorbovou.
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.