ČSN 56 0177 (560177) Metody zkoušení výrobků ze škrobu
- Norma: ČSN 56 0177 (560177)
- Název: Metody zkoušení výrobků ze škrobu
- Kategorie: 5601 - Metody zkoušení a společná ustanovení
- Katalogový kód:4433
- Dostupnost:Tisk
- Třídící znak:560177
- Platnost:Norma je platná
- Vydání:neznámé
- Účinnost:02/1967 - doposud
- Jazyk:Norma je v češtině (vydaná před r.1993 může být ve slovenštině).
ČSN 56 0177 (560177) Metody zkoušení výrobků ze škrobu základní norma Kat. číslo: 4433
ČSN 56 0177 (560177) - změna a 11.69 změna a 11.69 Kat. číslo: 14020
ČSN 56 0177 (560177) - změna b 01.72 změna b 01.72 Kat. číslo: 14019
Anotace textu normy ČSN 56 0177 (560177)
Tato norma stanoví postup při odebírání vzorků a při zkoušení výrobků ze škrobu. Normalizovány jsou organoleptické zkoušky (kapitola III), chemické a fyzikálně chemické zkoušky (kapitola IV) a fyzikální zkoušky (kapitola V). Podstata normalizovaných metod a postup při provádění normalizovaných zkoušek je (podrobně) popsán. Norma tedy stanovuje postupy pro provádění některých zkoušek (metod) zjišťování a/nebo ověřování znaků jakosti, důležitých z hlediska hygieny výživy. ČSN 56 0177 byla schválena 17.9.1966 a nabyla účinnosti od 1.2.1967.
´Změnou a)-11/1969´ se s účinností od 1.1.1970 doplňují další zkušební metody škrobu.
´Změnou b)-1/1972´ se s účinností od 1.4.1972 doplňují metody zkoušení škrobu o stanovení glukózy a dalších cukrů.
´Změnou c)-11/1971´ se provádí v normě úprava textu.
´Změnou d)-4/1972´ se provádí v normě úprava textu.
´Změnou e)-2/1984´ se s účinností od 1.6.1984 ruší v normě čl. 1 až 7. Nyní ČSN 56 0177 část 1 z 6.9.1983.
´Změnou 6)-3/1992´ se s účinností od 1.5.1992 ruší v normě čl. 26. Nyní ČSN 56 0177 část 3 z 8.5.1991.
´Změnou 7)-8/1994´ se s účinností od 1.9.1994 ruší v normě čl. 25. Nyní ČSN ISO 1743 (56 0180) ze září 1994.
´Změnou 8)-7/1995´ se v souvislosti s vydáním ČSN EN 3593 ruší čl. 28. Nyní ČSN EN 3593 (56 175) ze srpna 1995.
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.