ČSN 56 0176-2 (560176) Metody zkoušení škrobu. Senzorické zkoušení
- Norma: ČSN 56 0176-2 (560176)
- Název: Metody zkoušení škrobu. Senzorické zkoušení
- Kategorie: 5601 - Metody zkoušení a společná ustanovení
- Katalogový kód:4428
- Dostupnost:Tisk
- Váha (gr):100
- Třídící znak:560176
- Platnost:Norma není platná - byla zrušena bez náhrady
- Vydání:neznámé
- Účinnost:01/1978 - 07/2015
- Jazyk:Norma je v češtině (vydaná před r.1993 může být ve slovenštině).
Anotace textu normy ČSN 56 0176-2 (560176)
Tato druhá část normy stanoví postup při senzorickém zkoušení škrobu. Norma obsahuje tyto oddíly: oddíl I - Všeobecně, oddíl II - Vizuální zkoušky a oddíl III - Olfaktická zkouška. Podstata metody a postup při provádění normalizované zkoušky je (podrobně) popsán. Norma tedy stanovuje postupy pro provádění některých zkoušek (metod) zjišťování a/nebo ověřování znaků jakosti, důležitých z hlediska hygieny výživy. ČSN 56 0176-2 byla schválena 25.8.1976 a nabyla účinnosti od 1.1.1978. Nahradila čl. 10 až 13 ČSN 56 0176 z 9.10.1964.
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
GPSR - Výrobce/Distributor:
TECHNOR print, s.r.o., K Sokolovně 439/11, Hradec Králové 503 41
IČ: 06655327, e-mail: technor@technor.cz
Bezpečnostní informace k produktu: Technické normy ČSN
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.