ČSN 56 0160-6 (560160) Metody zkoušení cukrovarských výrobků. Část 6: Stanovení popela
- Norma: ČSN 56 0160-6 (560160)
- Název: Metody zkoušení cukrovarských výrobků. Část 6: Stanovení popela
- Kategorie: 5601 - Metody zkoušení a společná ustanovení
- Katalogový kód:16908
- Dostupnost:Tisk
- Váha (gr):100
- Třídící znak:560160
- Platnost:Norma je platná
- Vydání:09/1994
- Účinnost:10/1994 - doposud
- Jazyk:Norma je v češtině.
ČSN 56 0160-6 (560160) Metody zkoušení cukrovarských výrobků. Část 6: Stanovení popela základní norma Kat. číslo: 16908

ČSN 56 0160-6 (560160) - změna Z1 03.06 změna Z1 03.06 Kat. číslo: 75150

Anotace textu normy ČSN 56 0160-6 (560160)
Tato šestá část normy platí pro stanovení popela v bílém a surovém cukru a určuje tyto metody: A - Konduktometrická metoda a B - Gravimetrická metoda. Norma obsahuje tyto kapitoly: kapitolu 0 - Předmět normy, dále k metodě A kapitolu 1 - Podstata zkoušky, kapitolu 2 - Přístroje a pomůcky, kapitolu 3 - Chemikálie a činidla, kapitolu 4 - Odběr vzorků, kapitolu 5 - Příprava ke zkoušce, kapitolu 6 - Postup zkoušky, kapitolu 7 - Vyjádření výsledků. Konečně k metodě B kapitolu 8 - Podstata metody, kapitolu 9 - Přístroje a materiály, kapitolu 10 - Chemikálie a činidla, kapitolu 11 - Odběr vzorků, kapitolu 12 - Postup zkoušky, kapitolu 13 - Zpracování výsledků a kapitolu 14 - Protokol o zkoušce. Podstata obou metod a postup při provádění normalizovaných zkoušek v obou metodách je popsán. Norma tedy stanovuje postupy pro provádění některých zkoušek (metod) zjišťování a/nebo ověřování znaků jakosti, důležitých z hlediska hygieny výživy. ČSN 56 0160-6 byla vydána v září 1994. Nahradila ČSN 56 0160 - Metody zkoušení cukrovarských výrobků, Část 6: Stanovení popela z 10.11.1986.
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
GPSR - Výrobce/Distributor:
TECHNOR print, s.r.o., K Sokolovně 439/11, Hradec Králové 503 41
IČ: 06655327, e-mail: technor@technor.cz
Bezpečnostní informace k produktu: Technické normy ČSN
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.