ČSN 56 0130-4   (560130) Metody zkoušení cukrářských výrobků. Část 4: Stanovení popela a jeho podílu nerozpustného v kyselině

  • Norma: ČSN 56 0130-4   (560130)
  • Název: Metody zkoušení cukrářských výrobků. Část 4: Stanovení popela a jeho podílu nerozpustného v kyselině
  • Kategorie: 5601 - Metody zkoušení a společná ustanovení
  • Katalogový kód:18276
  • Dostupnost:Tisk
  • Váha (gr):100
  • Třídící znak:560130
  • Platnost:Norma je platná
  • Vydání:09/1995
  • Účinnost:10/1995 - doposud
  • Jazyk:Norma je v češtině.

ČSN 56 0130-4   (560130) Metody zkoušení cukrářských výrobků. Část 4: Stanovení popela a jeho podílu nerozpustného v kyselině Norma Kat. číslo: 18276

 Metody zkoušení cukrářských výrobků. Část 4: Stanovení popela a jeho podílu nerozpustného v kyselině
Dlouhý název: Metody zkoušení cukrářských výrobků. Část 4: Stanovení popela a jeho podílu nerozpustného v kyselině
Krátký název: Norma
Třídící znak: 560130
Platnost: Norma je platná
Vydání: 09/1995
Účinnost: 10/1995 - doposud
Jazyk: Norma je v češtině.
126,00 
126,00  s DPH

Anotace textu normy ČSN 56 0130-4   (560130)

Tato čtvrtá část normy určuje metody stanovení popela a jeho podílu, nerozpustného v kyselině (tzv. písku), v cukrářských výrobcích. Obsahuje: - metodu A. Stanovení popela a - metodu B. Stanovení popela nerozpustného v kyselině. Norma obsahuje tyto kapitoly: kapitolu 1 - Předmět, dále k metodě A norma uvádí tyto kapitoly: kapitolu 2 - Rozsah použití, kapitolu 3 - Definice, kapitolu 4 - Podstata metody, kapitolu 5 - Přístroje a pomůcky, kapitolu 6 - Vzorkování, kapitolu 7 - Pracovní postup a kapitolu 8 - Vyjádření výsledků. Konečně k metodě B norma obsahuje tyto další kapitoly: kapitolu 9 - Rozsah použití, kapitolu 10 - Definice, kapitolu 11 - Podstata metody, kapitolu 12 - Chemikálie, kapitolu 13 - Přístroje a pomůcky, kapitolu 14 - Vzorkování, kapitolu 15 - Pracovní postup a kapitolu 16 - Vyjádření výsledku. Podstata obou metod a postup při provádění normalizovaných zkoušek v obou metodách je popsán. Norma tedy stanovuje postupy pro provádění některých zkoušek (metod) zjišťování a/nebo ověřování znaků jakosti, důležitých z hlediska hygieny výživy. ČSN 56 0130-4 byla vydána v září 1995. Nahradila čl. 32 a 33 ČSN 56 0130 z 16.7.1970.

 

Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner

 

GPSR - Výrobce/Distributor:
TECHNOR print, s.r.o., K Sokolovně 439/11, Hradec Králové 503 41
IČ: 06655327, e-mail: technor@technor.cz
Bezpečnostní informace k produktu: Technické normy ČSN

Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.