ČSN 56 0116-4   (560116) Metody zkoušení pekařských výrobků. Část 4: Stanovení popela a jeho podílu nerozpustného v kyselině

  • Norma: ČSN 56 0116-4   (560116)
  • Název: Metody zkoušení pekařských výrobků. Část 4: Stanovení popela a jeho podílu nerozpustného v kyselině
  • Kategorie: 5601 - Metody zkoušení a společná ustanovení
  • Katalogový kód:32091
  • Dostupnost:Tisk
  • Váha (gr):100
  • Třídící znak:560116
  • Platnost:Norma je platná
  • Vydání:03/1993
  • Účinnost:04/1993 - doposud
  • Jazyk:Norma je v češtině.

ČSN 56 0116-4   (560116) Metody zkoušení pekařských výrobků. Část 4: Stanovení popela a jeho podílu nerozpustného v kyselině Norma Kat. číslo: 32091

 Metody zkoušení pekařských výrobků. Část 4: Stanovení popela a jeho podílu nerozpustného v kyselině
Dlouhý název: Metody zkoušení pekařských výrobků. Část 4: Stanovení popela a jeho podílu nerozpustného v kyselině
Krátký název: Norma
Třídící znak: 560116
Platnost: Norma je platná
Vydání: 03/1993
Účinnost: 04/1993 - doposud
Jazyk: Norma je v češtině.
126,00 
126,00  s DPH

Anotace textu normy ČSN 56 0116-4   (560116)

Tato čtvrtá část normy určuje metodu stanovení popela a jeho podílu nerozpustného v kyselině (tzv. písku) pro všechny druhy pekařských výrobků. Obsahuje tyto metody: A - Stanovení popela a B - Stanovení popela nerozpustného v kyselině. K metodě A norma obsahuje tyto kapitoly: kapitolu 1 - Předmět normy, kapitolu 2 - Oblast použití, kapitolu 3 - Termíny a definice, kapitolu 4 - Podstata zkoušky, kapitolu 5 - Přístroje a pomůcky, kapitolu 6 - Odběr vzorků, kapitolu 7 - Postup zkoušky, kapitolu 8 - Vyjádření výsledků a kapitolu 9 - Protokol o zkoušce. K metodě B norma obsahuje tyto další kapitoly: kapitolu 10 - Oblast použití, kapitolu 11 - Termíny a definice, kapitolu 12 - Podstata zkoušky, kapitolu 13 - Chemikálie, kapitolu 14 - Přístroje a pomůcky, kapitolu 15 - Odběr vzorků, kapitolu 16 - Postup zkoušky, kapitolu 17 - Vyjádření výsledků a kapitolu 18 - Protokol o zkoušce. Podstata metod a postup při provádění normalizovaných zkoušek v obou metodách je popsán. Norma tedy stanovuje postupy pro provádění některých zkoušek (metod) zjišťování a/nebo ověřování znaků jakosti, důležitých z hlediska hygieny výživy. ČSN 56 0116-4 byla vydána v březnu 1993.

 

Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner

 

GPSR - Výrobce/Distributor:
TECHNOR print, s.r.o., K Sokolovně 439/11, Hradec Králové 503 41
IČ: 06655327, e-mail: technor@technor.cz
Bezpečnostní informace k produktu: Technické normy ČSN

Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.