ČSN 46 2520-20   (462520) Zkoušení chmele - Část 20: Varná zkouška chmele

  • Norma: ČSN 46 2520-20   (462520)
  • Název: Zkoušení chmele - Část 20: Varná zkouška chmele
  • Kategorie: 4625 - Technické rostliny
  • Katalogový kód:26376
  • Dostupnost:Tisk
  • Třídící znak:462520
  • Platnost:Norma je platná
  • Vydání:11/1997
  • Účinnost:12/1997 - doposud
  • Jazyk:Norma je v češtině.

ČSN 46 2520-20   (462520) Zkoušení chmele - Část 20: Varná zkouška chmele Norma Kat. číslo: 26376

 Zkoušení chmele - Část 20: Varná zkouška chmele
Dlouhý název: Zkoušení chmele - Část 20: Varná zkouška chmele
Krátký název: Norma
Třídící znak: 462520
Platnost: Norma je platná
Vydání: 11/1997
Účinnost: 12/1997 - doposud
Jazyk: Norma je v češtině.
126,00 
126,00  s DPH

Anotace textu normy ČSN 46 2520-20   (462520)

ČSN 46 2520 Zkoušení chmele se skládá z těchto dalších částí: Část 2 Všeobecná ustanovení, Část 3 Stanovení vlhkosti, Část 4 Cizí příměsi, Část 5 Chmelové příměsi, Část 6 Rozplevení hlávek, Část 7 Poškození škodlivými činiteli, Část 8 Otluky, Část 9 Jemnost vřeténka, Část 10 Pecky, Část 11 Stanovení dusičnanů metodou iontové kapalinové chromatografie, Část 12 Stanovení chmelových silic a z toho farnezenu, Část 13 Stanovení konduktometrické hodnoty chmele metodou EBC, Část 14 Stanovení konduktometrické hodnoty chmele metodou MEBAK, Část 15 Stanovení konduktometrické hodnoty, Část 16 Stanovení chemických prvků ve chmelu, Část 17 Stanovení alfa a beta hořkých kyselin metodou HPLC, Část 18 Stanovení hořkých látek ve chmelu metodou EBC, Část 19 Stanovení těžkosti chmele, Část 20 Varná zkouška chmele, Část 21 Stanovení hořkých látek v lupulinu, Část 22 Stanovení síření chmele, Část 23 Stanovení tříslovin. Tato dvacátá část normy stanovuje způsob provedení varné zkoušky hodnoceného hlávkového chmele a vyhodnocení výsledků této varné zkoušky v porovnání se standardním chmelem tj. klonem 22. ČSN 46 2520-20 se skládá z těchto kapitol: 1 Předmět normy, 2 Normativní odkazy, 3 Termíny a definice, 4 Podstata zkoušky, 5 Přístroje a pomůcky, 6 Chemikálie 7 Postup zkoušky, 8 Vyjádření výsledků. Podstata zkoušky podle kapitoly 4: Pivo vyrobené předepsaným postupem z hodnoceného vzorku chmele se porovná senzoricky s pivem vyrobeným ze standardního chmelu tj. klonu 22 podle bodovacího systému. Postup při provádění normalizované zkoušky je podrobně popsán. ČSN 46 2520-20 byla vydána v listopadu 1997. Nahradila článek 47 ČSN 46 2520 z 27.7.1965.

 

Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner

Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.